Lista_gul_4.jpg

TEKST & BILDER

 
 Myrulleng.jpg

Myrulleng.jpg

 Myrull.jpg

Myrull.jpg

 

Pressen om Myrulls «Ei strime lys"

« Ubeskrivelig vakkert…En av de vakreste juleplatene jeg noensinne har hørt...»
Musikkmagasinet Hissig

"Det er ikke lett å lage en juleplate uten at den føles kommersiell på en eller måte, men jeg tror kanske Myrull har klart det denne gangen».
Norvald Næss, Musikkmagasinet Visor

«8 av 10! ...Jeg er også litt allergisk mot det meste av juleplater, julesalg og julekonserter, hvor man gjør alle disse kjente sangene til «sine egne»
Myrull har derimot klart å finne et vis å bare lage en fin plate på med litt gammelmodige sanger som det dveles litt ved..."

Øyvind Nyvoll, Kveldsåpent NRK P1

 Pressefoto: Foto & styling: Merete Torkildsen / Art direction: Rebecca Reimers, GNIZT

Pressefoto: Foto & styling: Merete Torkildsen / Art direction: Rebecca Reimers, GNIZT

Coverart "Ei Strime Lys"

 
 

Anmeldelser:


En sterk 9-er!

Atle Bredal, NRK P1 Norsk på Norsk "Under Lupen" (Hør anmeldelsen her) 


8 av 10!

NRK Sørlandet (Hør anmeldelsen her)


Griper tak!

Geir Hovensjø, Østlendingen 5

Albumet kom for en drøy måned siden, men heldigvis fant jeg det igjen i bunken det hadde rota seg bort i. Duoen Myrull består av vokalist Rebecca Reimers og melodi- og strengemann Vidar Arntsen, mens Cecilie Larsen har skrevet tekstene på hjemlig sørlandsk. Jo, slik visepop blir ofte søt og pen nok, men denne debuten viser langt sterkere takter. Ordene beskriver hjemsted og natur, livet vi lever, og har ikke overvekt av skildring av elsking mellom to. Reimers sang griper tak på den pirrende og nære måten, og musikken varierer fint fra det stille og vakre til mer rytmisk boltring.  


Ellers havnet vi på 1. plass på journalist Svein Andersen i Aftenpostens spilleliste i uke 35 og Bodhi er anbefalt av NRK P3's Urørt! Tadaaa!!!

Ellers havnet vi på 1. plass på journalist Svein Andersen i Aftenpostens spilleliste i uke 35 og Bodhi er anbefalt av NRK P3's Urørt! Tadaaa!!!

Her Kommer Myrull-musikken 

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen. 5

Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Etterpå var jeg glad.

Jeg hadde nemlig fått være sammen med ei gruppe som ikke bare spiller fengende låter, men som legger for dagen en tilnærming til og en tolkning av de samme fengende låtene, som fascinerte meg. Som fikk meg til å legge fra meg det jeg hadde i hendene og i hodet, og begynne å lytte. Høre etter. På de nynorske tekstene til Cecilie Larsen, selvfølgelig. Men ikke minst på stemmen til vokalisten Rebecca Reimers. Hun synger med en nærhet som ofte savnes i nyere norsk musikk. Jeg tenker på melodiene og arrangementene til Vidar Arntsen. Hadde du hørt om ham før? Ikke jeg heller!

Jeg er antakelig ikke den første som antyder et visst slektskap med Vamp. Visst er det likheter. Eller snarere kan man få assosiasjoner i den retning. På den annen side; Myrull er verken kopi, plagiat eller etterligning. Myrull er bare Myrull.

På albumet er Myrull et helt ensemble av folk, med gjesteartister (bl.a. Helene Bøksle) og flere til. Er jeg belastet av Myrulls delvise tilknytning til min fødeby Flekkefjord? Nei. Jeg likte bare det jeg hørte så ufattelig godt!

http://www.gd.no/kultur/musikk/article5719017.ece


FINT OG UOPPDAGET

Frode Hermanrud, Oppland Arbeiderblad. 4

Publisert: 01.09.11

Noen ganger dukker det opp album med artister som er totalt ukjente på våre breddegrader. Lokale entusiaster som brenner for egenprodusert kunst og kultur og som bare må sende det videre. Det er fint noen tenker slik, for ellers hadde ikke Liv med duoen Myrull fra Flekkefjord kommet til Gjøvik. Nå er ikke dette amatører, for Rebecca Reimers og Vidar Arntzen har på albumet fått med seg navn som Helene Bøksle, BJ Cole (Sting, David Gilmour), Arve Henriksen og John Whynot (Blue Rodeo). Tekstene er det Cecilie Larsen som har ført i penn, og at trioen har funnet tonen er det ingen tvil om. Musikalsk holder Myrull til i et amerikansk popviseland, med nevnte Helene Bøksle og ikke minst Eriksen som referanser. Melodiene varierer mellom det stille og forsiktige til mer poppete låter, men det er likevel samspillet tekst og melodi som gjør at man fatter ekstra interesse. Sørlandsdialekten passer perfekt til såre tekster som I en knude og Spolt, mens temperaturen stiger litt i en sang som I vater der moralen er at det er om å gjøre å finne balanse og rom for forskjellene i oss alle. Liv er tilgjengelig blant annet gjennom iTunes og Amazon.

 

ANDRE KYSTER

BERNT ERIK PEDERSEN, Dagsavisen. 4

Publisert: 26.08.11

Ramsalte og levende skildringer fra en kyst man ellers ikke hører så mye fra i popmusikken. 

 Bølgeslag og storhav, «havtåga (..) løyse opp landskabets rand» – det er ramsalte og levende skildringer på denne plata, fra en kyst man ellers ikke hører så mye fra i popmusikken. Myrull kommer fra Flekkefjord og fanger Lister-landskapet med sine langstrakte strender og evige motvind. De har spilt som akustisk trio rundt på Sørvestlandet de siste par årene. På debutplata har de utvidet med flere gjester (inkludert britiske BJ Cole på steelgitar) og er klare for et større publikum.

De spiller en form for visepop det er lett å like, men også vanskelig å gi særpreg. Sammenligningene med Vamp er uunngåelige, men Myrull er likevel noe for seg selv, der dialekten gir røtter, mens både tekstene og musikken gir horisont utover det lokale. Tekstene er av Cecilie Larsen, skribent, bosatt i Flekkefjord, som også har samarbeidet med Helene Bøksle. Larsens tekster gis liv og luft av Rebecca Reimers, med en ruhet i stemmen som gjør at dette ikke blir for pent og pyntelig. Samtidig har hun en tendens til å ta over og dominere låtene litt for ofte, og bryte skjøre stemninger. En låt som «I en knude» blir liksom litt for rock, og det kler ikke Myrull helt. Men det er mer enn nok fint her til at Myrull fortjener å bli hørt, gjerne også i flere kanaler enn NRK P1.

http://www.dagsavisen.no/kultur/musikk/article519716.ece


Livlig på myra

RUNE SLYNGSTAD, Fædrelandsvennen. 4

Publisert 31.08.11 14:55

FOLKEMUSIKK/VISER 

Tittelen på albumet er veldig passende. Både når det gjelder tekst, melodi og uttrykk. 

Myrull fra Flekkefjord er egentlig bare en duo bestående av Rebecca Reimers (vokal) og Vidar Arntsen (strengeinstrumenter). Sistnevnte har skrevet musikken, mens de bruker lyrikeren Cecilie Larsen som tekstforfatter. Hun har et frodig og fargerikt språk som smelter godt sammen med det musikalske uttrykket til Myrull. En lang rekke gjester fyller opp lydbildet med sine instrumenter slik at «Liv» får et levende lydbilde.

Det fungerer skikkelig bra på en låt som «Raus», som har appell så det holder. Dette er nok en konsertfavoritt. «Bodhi» er en annen vinner på dette friske albumet. Minuset er at fire–fem av melodiene bare er sånn passe interessante og fengende.

Men variasjonen er god, og på «Skodde» går Myrull den rocka veien med et tungt og tøft komp. Hele veien handler dette om rotekte folkrock/viser med tekster om livets mange fasetter. Her er nerve, sjel og liv. Og Rebecca Reimers sin autoritære, rue og smårustne stemme holder i massevis. Myrull leverer en god albumdebut. En sterk 4-er!

http://www.fvn.no/kultur/musikk/musikkanmeldelser/article897998.ece