Back to All Events

Edland, Vinje

EN MUSIKALSK OPPLEVELSE SKAPT FOR JULEN OG FOR MØRKETIDEN.

“Stemningen vi selv savnet, fant vi i tradisjonsmusikken, i kjært materiale og i keltiske folketoner. Sanger ble sanket fra hele Europa og ordene ble til i dette sørvestlige landskapet. Ei strime lys hyller julen slik vi ønsker den skal være – gjennom toner, ord og illustrasjoner. Rausheten vi ønsker oss, nostalgien som luner, varmen vi søker, og ikke minst; lyset vi alle trenger” - Myrull.

Juleturné fra Flekkefjord sørlandet til Telemark og via Østfold og hjem igjen.

”Ei strime lys” er en lavmelt og vakker musikalsk produksjon skapt for juletid og mørketid. Myrull leverer en nær og varm opplevelse gjennom både sarte og kraftfulle skildringer av velkjente julesanger, samtidig som de presenterer oss for nytt materiale gjennom deres tolkninger av gamle hymner og folketoner fra hele europa - tekstsatt på dialekt. Å ta i bruk gamle tradisjonsmelodier og gi dem nytt liv gjennom tekster med aktuelle temaer på dialekt, gjør denne konserten til noe unikt og enestående.

Et livealbum

"En strime lys" er også tittelen på Myrull sitt julealbum, som ble til under en liveinnspilling på Lista i juli 2016. Et utvalg av låtene fra konsertproduksjonen er festet på 10 utvalgte spor.

"Vi ønsket å kunne skape et rom der tradisjonen rundt juletiden vi setter så pris på, også kan gi plass til de verdiene vi mener dagens juletid bør favne, uavhengig av religiøs tilknytning." 

På årets juleturné blir det mulig å kjøpe signerte album samt postkort med signerte trykk av illustrasjonene. 

Utformingen av CD-coveret gjør denne juleplaten til en gave i seg selv. Stemningsfulle illustrasjoner pryder omslag og er gjennomgående i booklet. Alle tekstene er gjengitt med en liten introduksjon, slik at vi får et dypere innblikk i idéene og tanken bak produksjonen. Slik vi kjenner Myrull fra deres første to album, har naturen en sentral plass i deres musikk. På Ei Strime lys tydeligjøres dette gjennom det illustrerte albumet. 

OM MYRULL

Myrull leverer tekster på dialekt og en lang rekke fengende og gripende låter. Med en unik nærhet i vokalføringen, særegent gitarspill, energisk perkusjon og med melodilinjer og rytmikk som tangerer både jazz, blues, rock og etniske folketoner, introduserer de en ny vri til vise- sjangeren. Myrull har to utgivelser bak seg og ble i 2016 presentert av Music Norway og Norsk viseforum som en av de mest talentfulle artistene i Norden innen sin sjanger.

Myrull er godt plantet i moderne norsk visetradisjon, men er uttrykket råere og mer rocka - og sist, men ikke minst: kraftfulle, gåtefulle og ærlige norske tekster! Den energiske frontfiguren Rebecca Reimers har en særegen scenepersonlighet; tøff og med en stor stemme. Hun leverer med nærhet og kraft som gjør ethvert møte med Myrull til en intim musikalsk opplevelse.

Siden oppstarten i 2010 har de spilt utallige konserter på scener som by:Larm, festivaler og klubber innen rock, jazz, viser og blues. Pressen sammenlignet dem med Vamp på debutplata, og Atle Bredal i Nrk P1 sa: «De mest groovy visene jeg har hørt på lenge.». 

UTGIVELSER:

Bodhi, Single (2011)

Liv (2011)

Fritt Fall, single (2014)

Stifinner (2014)

Ei Strime Lys (2016)

Earlier Event: December 9
Sirdal Kulturhus, Tonstad
Later Event: December 12
M/S Victoria - Skien